2 mar. 2009

M-am născut specialist!

Ante-scriptum: Orice asemănare cu persoane reale e pur întâmplătoare. Pentru cei cu imaginaţie bogată care nu au altceva de făcut decât să se gândească la cai verzi pe pereţi!!!!!
Reţeta succesului: se ia o persoană, i se dă o treabă de făcut, dacă o face bine şi cade în graţiile şefului, devine peste noapte specialist. Domnul Nelu este specialist în IT, deşi a terminat agronomie, Doamna Sanda este cea mai bună de la noi. La ce? La multe. nespecificate că nu avem timp.
Am observat de ceva vreme un fenomen în România, care ia amploare şi se umflă până când s-o sparge şi ne umplem de puroi.. Puroi de specialişti, să ne înţelegem. Situaţie de criză pe plan mondial sau intern, vine specialistul, analistul sau ce-o fi ăla şi dezbate, prognozează, conchide şi audienţa priveşte ca lovită în moalele capului. A fost bătută Naomi, vine specialistul, psihologul, dezbatere mare cu rating de crapă de invidie concurenţa.
La fiecare loc de muncă, este câte un specialist, de obicei, unul care doarme cu capul dat pe spate şi gura deschisă, cu saliva-i prelingându-se încetişor pe lângă bărbie sau o doamnă trecută binişor de 30 de ani care se laudă în particular unei prietene că ea este cea mai bună de la birou şi nu a venit încă acela care să o dea jos de pe covorul roşu. Fiecare e specialist. Dar cine i-a făcut? Şcolile, masterele, postuniversitarele. Ba deloc! S-a ridicat cineva şi a zis "Ieşi la lumină, SPECIALISTULE!"
Tata are o vorbă "Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul!". Adevăr grăieşte vorba înţeleaptă din popor. Până una alta, în noaptea asta o să stau să mă gândesc la ce sunt eu specialistă. Oare la frecat de dude? NU. La aruncat cu privirea? NU. La stresat pisica? NU. Mă gândesc şi când o să am un răspuns o să-l transmit audienţei. Până atunci, salutare şi .... specialiştilor din România.

4 comentarii:

  1. misto intrebare: cine-l face specialist p-un specialist? ca daca vine singur si zice "mosule, asculta-aci la mine, ca te-nvat de bine; sunt SPECIALIST!", se pune lumea cu bataia pe el. Atunci cum?! Poate ca un specialist nu poate fi produs decat de alt specialist: vine Diaconescu (parca asa-l cheama p-ala, nu?), specialist in televiziune, si-l prezinta pe Gogu, specialist in pilosectomie (despicarea firului de par in patru, da?). din momentul ala, orice viitor pilosectomist se raporteaza la Gogu. deci cel mai usor devii specialist cand inventezi tu un domeniu nou-nout - din momentul ala esti autoritatea suprema. iar cel mai greu e cand intri intr-un domeniu care pute de specialisti - atunci ai pus-o.
    totusi, daca numai un specialist poate fata un alt specialist, atunci cum a aparut primul specialist...?!
    Sa fiu al dracului daca nu seamana cu "argumentul ontologic" al teologilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce e trist ca sunt intr-un mediu dasta cu multi specialisti si ma intreb in fiecare zi cand naiba s-au format. ca eu sunt de mult pe aci si nu ma simt deloc specialista, ci buimaca.

    RăspundețiȘtergere
  3. acum ma gandesc daca asta nu e cumva si vina scolii care insista poate prea mult pe lucruri in care n-ai sa ajungi niciodata specialis :P

    RăspundețiȘtergere