15 mar. 2009

Envy me


În feng-shui, yoga şi alte terapii moderne, culoare verde este recomandată de specialişti pentru destinderea psihicului, echilibrare, calmare, iar efectele sale ar fi linişte, bună dispoziţie, relaxare, meditaţie, contemplare, abundenţă de asociaţii mentale de idei, fantezie, impresie intensă de prospeţime, deconectare nervoasă şi lista ar putea continua. Adevărul este că, mie personal, verdele îmi induce o stare de exuberanţă, de bine, de ceva extraordinar. În clipele în care văd verde mă simt ca şi când nu mi-ar lipsi nimic. Iar, aici, când vorbesc de verde, mă refer la verdele crud din natură şi nu la un vreun verde ţipător de pe bluza unei domnişoare. Postul nu are menirea de a vă face o prezentare succintă a terapiei prin culoare. De fapt, este un fel de preambul la ceea ce vreau să mărturisesc astăzi, pentru că am obosit. Am obosit să mă lovesc de invidie. Invidia unor femei lipsite de imaginaţie şi chef de viaţă.
Cazul 1 - La birou, îţi vezi liniştită de dosarele, hârtiile tale, te descurci bine, poate chiar prea bine, şefii te laudă, te recompensează şi BUM... vine o "prietenă", care începe, în dreapta şi în stânga, să se plângă că numai oamenii leneşi, anoşti sunt promovaţi şi că tu eşti un pericol pentru bunul mers al lucrurilor în firmă. Firea umană e arhi şi binecunoscută: influenţabilă şi receptivă la rău. Deci, cu alte cuvinte, "prietena" te aranjează şi, în numeroase cazuri, zbori din post. INVIDIA.
Cazul 2 - Ai o relaţie cu un bărbat deosebit, deştept, frumos, devreme acasă, cu simţul umorului, ce mai idealul oricărei femei. Împreună vă creaţi un cuibuşor ca în poveşti, vă plimbaţi, călătoriţi, ieşiţi mult în oraş, iar istoria voastră curge lină
şi netulburată. Vine o "amică", îţi vizitează casa, asistă la tandreţurile sau tachinările cu iubitul tău, te trage de limbă să îi mai spui pe unde ai fost, ce ţi-ai mai cumpărat, îţi laudă casa, iubitul şi viaţa şi ... se duce la o ală cunoştinţă de-a ta, unde te întoarce pe toate părţile ca pe un cartof şi decid împreună că eşti o ratată, întrucât nu te măriţi, eşti tulburată pe interior şi, în plus, eşti o curvă, trăieşti în păcat. INVIDIA.
Cazul 3 - Te chinui de-a lungul existenţei tale ca femeie să arăţi lumeşte bine. Te abţii de la mâncat, faci sport, te epilezi, te botoxezi, te întinzi la faţă, te cremuieşti, te operezi. Toate astea pentru sufletul tău, în primul rând, şi în al doilea rând, pentru cel de lângă tine. Într-un final, te transformi într-o femeie atrăgătoare, plăcută privirii masculine şi nu numai, iar viaţa devine pentru tine mai frumoasă. Atunci, apar scorpiile şi ghionoiile, VERZI de INVIDIE, transmiţându-ţi, cică sub forma unei glumiţe nevinovate, că nu se vede că ai slăbit: "Te duci la sală, să te îngraşi? Hahaha...".
Cazurile ar putea continua, dar v-aş plictisi de moarte. Mă opresc aici, nu înainte de a adăuga ceva important: MUIERILOR PLICTISITE DE VIAŢĂ LE COMUNIC CĂ DACĂ VOR SĂ DEPĂŞEASCĂ O PERSOANĂ INTELECTUAL, FIZIC SAU MATERIAL, TREBUIE SĂ FACĂ CEVA PRACTIC, NU VERBAL. Răutăţile, bârfa, invidia, falsitatea, toate vă fac să deveniţi mai urâte. Iar în cazul în care trăsăturile de mai sus sunt combinate cu PROSTIA, atunci Tulai' Doamne!
P.S. Cine consideră că sunt marcată sufleteşte de aceste doamne, să creadă ce-o vrea. Eu le mulţumesc lor că, în fiecare zi, mă fac să realizez că sunt o persoană bună, normală, cu mici metehne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu