
27 mai 2009
Graseiaţii şi sâsâiţii

19 mai 2009
Merry Summer Christmas!
Titlul e ciudat, ştiu, dar mă chinui de foarte mult timp să vă spun ceva: Românii sunt o poezie şi cum am auzit odată la cineva "un fenomen". E aproape vară, fetele cu role, băieţii cu bicicletele, copiii în parc, mămicile cu cărucioare, ce mai "special time for special people". Dar în toată forfoteala asta estivală, nişte clopoţei cântă colinde de Crăciun, de genul Jingle bells. Fraţilor e mai, iar clopoţeii ce anunţă ora exactă la intrarea în Herăstrău, Arcul de Triumf, sunt într-un plin Crăciun, de am putea face din colţişorul ăla de parc Oraşul lui Moş Crăciun.
Poate se sesizează careva, Primăria, Vanghelie, cine?
Până atunci, noapte bună că o să visez brazi la noapte şi posibil friptura de Crăciun.
15 mai 2009
Spiriduşi
o aură de magie şi mister, îmbogăţind cu tot felul de exagerări chestii simple de viaţă.
Intr-o buna zi o batranica se plimba pe afara cand a auzit un zgomot usor.
Poc, poc, poc! Poc, poc, poc!
"Ma-ntreb ce poate fi," a zis batranica.
S-a furisat in spatele unui copac si de acolo, spre marea ei surpriza, a vazut un spiridus imbracat in haine verzi. Acesta lovea cu un ciocan micut, facand pantofi pentru alti spiriduşi si zane mititele.
Batranica l-a apucat pe spiridus de gulerul hainei. "Te-am prins, Domnule Spiridus!" a strigat ea.
"Intr-adevar m-ai prins," a spus calm spiridusul. "Dar iti multumesc daca imi dai drumul sa ma pot intoarce la treaba mea."
"Ooo, nu," a spus batranica. "Nu inainte sa-mi spui unde-ti este oala cu aur. Toata lumea stie ca atunci cand prinzi un spiridus el trebuie sa-ti arate unde-i este ingropata oala cu aur."
Spiridusul a ras. "Deci, vrei oala mea cu aur, nu-i asa? Foarte bine. Urmeaza-ma atunci si-ti voi arata unde se afla ingropata." Spiridusul a pornit-o inainte urmat de batranica care se tinea strans de haina lui.
Intr-un final au ajuns intr-un camp unde cresteau sute de tufisuri. Spiridusul a aratat spre unul dintre ele si a spus, "Sapa sub acest tufis si vei gasi tot aurul pe care ti-l doresti."Batrinica s-a uitat la pamintul tare. "Trebuie sa ma-ntorc acasa si sa iau o lopata," a spus ea. "Dar mai intai am sa leg de tufis esarfa mea ce rosie. Asa voi stii unde sa sap cand ma-ntorc cu lopata."
"Buna idee," a spus spiridusul cu o sclipre in ochi. "Sa te bucuri de aurul ce-l gasesti!" Si facand semn cu mana, spiridusul a disparut.
Batranica a alergat spre casa si a luat o lopata. Pe drumul inapoi s-a gandit cum sa cheltuiasca aurul ce-l va gasi.Dar cand a ajuns din nou in camp, ochii i s-au marit de surpriza. In locul unei singure esarfe rosii, a vazut sute la fel. Fiecare tufis avea o esarfa rosie legata de el!"Ooo, nu!" a strigat batranica. "Spiridusul acela m-a pacalit! Nu pot sapa sub toate aceste tufisuri. Acum trebuie sa ma-ntorc acasa fara oala mea cu aur."
Si asta a si facut.
13 mai 2009
Inimioare găsite

"Daca intalnesti o inimioara speciala, desenata pe trotuar, decupata intr-o poarta, zgariata pe-o banca, schitata pe un caiet sau pe unde stii tu, fa-i o fotografie si trimte-ne-o.Pune-o in blogul tau si da-ne de stire sau trimite-ne-o pe mail s-o includem in galeria noastra de “Inimioare gasite” - email inimioaregasite@inimacopiilor.ro
Vezi colectia “Inimioare gasite”
Vom “expune” pe site in fiecare zi cate o inimioara gasita pe care ti-o si imprumutam pentru site-ul sau blog-ul tau (in format 125×125).
Fiecare inimioara gasita face 2 Euro
8 mai 2009
Vorbe

P.S. Pentru toţi cei care au într-adevăr nevoie de ceva pentru a trăi, să aruncăm cu vorbe.
6 mai 2009
Bucureştiul meu drag!

4 mai 2009
Mânăstirea Dumbrava, judeţul Alba

Mânăstirea "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvoratorul de mir" se află în satul Dumbrava, comuna Unirea, la drumul european E81 între Alba-Iulia şi Cluj-Napoca. "Mânăstirea fotbaliştilor", cum o numesc localnicii, deoarece fotbaliştii naţionalei au făcut importante donaţii pentru ridicarea lăcaşului sfânt, a fost fondată în 1997 de preotul paroh Crişan Teodor, actualmente arhimandritul Vasile, pe locul unde în anul 1703 a fost martirizat preotul Ioan, ars de viu într-o căpiţă de fân.
Mânăstirea de maici are formă de cetate, cu clopotniţa la intrare şi biserica în centru. Pictura a fost realizată de soţii Crişan în 2000 şi este în stil bizantin. În biserică se găseşte o icoană a Maicii Domnului, găsită sub tencuiala bisericii din satul Dumbrava. Curtea este plină de flori şi salcii, cu animale sălbatice şi domestice, din păcate unele în captivitate (o căprioară, un cerb tânăr, fazani, porumbei imperiali). Tind să cred că acei oameni de acolo nu doresc să le chinuie, ci să le trateze, posibil fiind găsite bolnave. Cu mulţi copii şi bătrâni, pentru că la această mânăstire funcţionează o casă de copii şi un azil de bătrâni. Din câte spunea stareţul Vasile , la ora actuală, mânăstirea număra în jur de 150 de suflete.
Slujbele religioase sunt simple, cu cor de măicuţe, cu bucuria de a împărtăşi din taina credinţei enoriaşilor şi cu smerenia şi înţelepciunea de care trebuie să dea dovadă reprezentanţii bisericii. De vă cununaţi sau botezaţi, preotul nu vă va cere niciodată bani, ci pur şi simplu veţi dori ca buni samariteni ce sunteţi să daţi din mica voastră avere să ajutaţi o mână de bătrâni, copii şi măicuţe. În cazul în care treceţi prin Alba, nu uitaţi undeva acolo, lângă un teren de fotbal improvizat cu două porţi fără plasă şi cu un grup de copii veseli alergând după minge, să vă opriţi şi să urcaţi dealul pentru a vedea "Dumbrava minunată"!